Jesteś tutaj: Start / JADŁOSPIS / TYGODNIOWE MENU

TYGODNIOWE MENU

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

 

J ADŁOSPIS 05-09.05.2025 R.

 

POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA

 

ALERGENY

PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb pszenny z masłem kiełbaską z rożna i ketchupem, pomidorki koktajlowe

II mus marchewkowy, mandarynka

OBIAD: Zupa porowa z kasza manną na wkładce mięsnej ze śmietaną,

Kluski na parze z marmoladą i musem truskawkowym, kompot

PODWIECZOREK: Mleko, weka z masłem polędwica sopocką

i ogórkiem zielonym

1,

 

 

 

1,7,3

 

 

1,7

WTOREK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułka fitness z masłem i serem żółtym

II sok witaminka, kalarepa

OBIAD: Zupa pieczarkowa z kaszą na wywarze jarzynowym ze śmietaną

Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i cebuli, kompot,

PODWIECZOREK: Sałatka owocowa (pomarańcza, ananas, banan), herbatniki szkolne

1,7

 

1,3,7,9

 

 

 

1

ŚRODA

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb wieloziarnisty z masłem

sałatka z wędliną, ogórkiem, jajkiem i kukurydzą

II truskawki, chrupsy owocowe

OBIAD: Zupa grochowa z grzankami na wkładce mięsnej,

Gołąbki z mięsem i kapusta z sosem pomidorowym, kompot

PODWIECZOREK: Pizza z szynką, serem, papryką

i ketchupem, herbata z cytryna

 

 

1,7

 

 

 

1,9

 

 

1,7

 

 

CZWARTEK

ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi, bułka z masłem i rzodkiewką

II sok tłoczony z owoców, gruszka

OBIAD: Rosół wołowo-drobiowy z makaronem,

Kasza jęczmienna, gryczana, schab duszony w sosie pieczarkowym, sałatka z buraków, jabłka i papryki, kompot

PODWIECZOREK: Ciasto ucierane z rabarbarem,

(wyrób własny), mleczko waniliowe

1,7

 

 

1,7,9

 

 

1,3,7

PIĄTEK

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb kanapkowy z masłem, parówki drobiowe, sałatka z pomidorów, odórka zielonego i cebulki zielonej na jogurcie naturalnym

II pomidorki koktajlowe, ogórek zielony w słupku

OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem na wkładce mięsnej ze śmietaną,

Ziemniaki pieczone, kefir, kompot,

PODWIECZOREK: Jogurt owocowy, banan

1,

 

1,3,4,7,9

 

7

 

 

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy

Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmniany w jadłospisie