TYGODNIOWE MENU
J ADŁOSPIS 05-09.05.2025 R.
POSIŁEK/DZIEŃ TYGODNIA |
|
ALERGENY |
PONIEDZIAŁEK |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb pszenny z masłem kiełbaską z rożna i ketchupem, pomidorki koktajlowe II mus marchewkowy, mandarynka OBIAD: Zupa porowa z kasza manną na wkładce mięsnej ze śmietaną, Kluski na parze z marmoladą i musem truskawkowym, kompot PODWIECZOREK: Mleko, weka z masłem polędwica sopocką i ogórkiem zielonym |
1,
1,7,3
1,7 |
WTOREK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułka fitness z masłem i serem żółtym II sok witaminka, kalarepa OBIAD: Zupa pieczarkowa z kaszą na wywarze jarzynowym ze śmietaną Ziemniaki, paluszki rybne, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i cebuli, kompot, PODWIECZOREK: Sałatka owocowa (pomarańcza, ananas, banan), herbatniki szkolne |
1,7
1,3,7,9
1 |
ŚRODA |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb wieloziarnisty z masłem sałatka z wędliną, ogórkiem, jajkiem i kukurydzą II truskawki, chrupsy owocowe OBIAD: Zupa grochowa z grzankami na wkładce mięsnej, Gołąbki z mięsem i kapusta z sosem pomidorowym, kompot PODWIECZOREK: Pizza z szynką, serem, papryką i ketchupem, herbata z cytryna
|
1,7
1,9
1,7
|
CZWARTEK |
ŚNIADANIE: Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi, bułka z masłem i rzodkiewką II sok tłoczony z owoców, gruszka OBIAD: Rosół wołowo-drobiowy z makaronem, Kasza jęczmienna, gryczana, schab duszony w sosie pieczarkowym, sałatka z buraków, jabłka i papryki, kompot PODWIECZOREK: Ciasto ucierane z rabarbarem, (wyrób własny), mleczko waniliowe |
1,7
1,7,9
1,3,7 |
PIĄTEK |
ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, chleb kanapkowy z masłem, parówki drobiowe, sałatka z pomidorów, odórka zielonego i cebulki zielonej na jogurcie naturalnym II pomidorki koktajlowe, ogórek zielony w słupku OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem na wkładce mięsnej ze śmietaną, Ziemniaki pieczone, kefir, kompot, PODWIECZOREK: Jogurt owocowy, banan |
1,
1,3,4,7,9
7 |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, bazylia, zioła prowansalskie, papryka słodka, pieprz ziołowy. Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy
Przedszkole zastrzega sobie prawo do niewielkiej zmniany w jadłospisie